Voogdij kind laten vastleggen bij notaris in Groningen

Wilt u de voogdij voor uw kind regelen bij een notaris in Groningen? Daarmee kan Stevens Idema Notariaat u helpen. Door een voogd aan te wijzen voor uw kind bepaalt u wie het gezag over uw kind krijgt als u en de andere ouder bijvoorbeeld beide overlijden terwijl uw kind minderjarig is.

Voogdij in Groningen laten vestleggen: veel gestelde vragen

Over het laten vastleggen van de voogdij in Groningen worden veel vragen gesteld. Daarom hebben we een aantal veel gestelde vragen op een rijtje gezet om u zo goed mogelijk te informeren.

Waar moet een voogd aan voldoen?
De voogd van uw kind moet meerderjarig zijn en daarnaast niet aan een geestelijke stoornis lijden of onder curatele staan.

Kan een voogd zijn voogdij weigeren?
Ja. Als een voogd de voogdij over uw kind weigert, wijst de rechtbank een andere voogd aan of benoemd Bureau Jeugdzorg als voogd.

Welke rechten en plichten heeft de voogd van mijn kind?
De voogd van uw kind (dit kunnen 1 of 2 personen zijn) zijn sowieso verantwoordelijk voor de opvoeding en verzorging van uw kind. Een voogd is de wettelijke vertegenwoodiger en beheert het vermogen van het kind. Afhankelijk van het aantal voogden (1 of 2) gelden er nog een aantal andere rechten en plichten.

Maak een afspraak in Groningen om voogdij vast te laten leggen

Wilt u het goed geregeld hebben voor uw kind, laat dan de voogdij over uw kind vastleggen in Groningen. Maak een vrijblijvende afspraak, kom langs op ons kantoor in Groningen en we vertellen u graag meer over het laten vastleggen van de voogdij.

Stel een vraag