Huwelijk en partnerschap

Met een huwelijk of geregistreerd partnerschap leggen partners hun relatie officieel vast bij de burgerlijke stand van een gemeente. In Nederland is het huwelijk een samenlevingsverband tussen mensen van verschillend of gelijk geslacht. Het aangaan van een huwelijk heeft vermogensrechtelijke gevolgen, die vastgelegd zijn in het huwelijksvermogensrecht. Van een aantal wettelijke regels van dit huwelijksvermogensrecht kan bij de huwelijksovereenkomst worden afgeweken. Voor de juiste beslissingen omtrent het huwelijk, kan een notaris u deskundig advies geven.

Geregistreerd partnerschap

Sinds 1998 is het ook mogelijk dat mensen van gelijk of verschillend geslacht een geregistreerd partnerschap aangaan. Zowel geregistreerde partners als echtgenoten hebben een rechten en verplichtingen ten opzichte van elkaar. Op het zogeheten geregistreerde partnerschap zijn nagenoeg dezelfde regels van toepassing als bij het huwelijk, echter worden deze in geval van geregistreerd partnerschap partnerschapsvoorwaarden genoemd.

Uw huwelijks- of partnerschapsvoorwaarden

De inhoud van huwelijks- of partnerschapsvoorwaarden is lang niet in elk geval hetzelfde, maatwerk is het devies. Voor informatie of advies over de eventueel door u op te stellen huwelijksvoorwaarden- of partnerschapsvoorwaarden kunt u uiteraard contact met ons opnemen.

Stel een vraag