Scheiding Groningen: laat akte van verdeling opstellen

Woont u in Groningen en wilt u met een scheiding een punt achter uw huwelijk of andere samenlevingsvorm zetten? Wij kunnen u als deskundige notarrissen in Groningen hierbij helpen door een akte van verdeling op te stellen. De meeste spullen, zoals een auto of het interieur kunnen gezamenlijk worden verdeeld. Voor onroerend goed geldt dat echter niet.

Scheiding Groningen: hoe wordt uw akte van verdeling opgesteld?

Voor de akte van verdeling van uw scheiding in Groningen wordt net als bij de aankoop van een woning een notariële akte opgemaakt. Hier controleren wij volgens bepaalde voorschriften de eigendomsrechten en wordt in de akte beschreven wie de woning toebedeeld krijgt. Na ondertekening kan de akte worden ingeschreven in het kadaster.

Vragen over akte van verdeling bij scheiding in Groningen

Hieronder geven wij antwoord op veel gestelde vragen over de akte van verdeling in geval van een scheiding in Groningen.

Is een convenant voldoende?
Nee, een echtscheidingsconvenant is niet voldoende. Uw advocaat heeft hierin onderlinge afspraken opgesteld. Echter, het leveren van onroerend goed, dus het overdragen van een woning aan een andere eigenaar, dient te gebeuren via een notaris.

Is een akte van verdeling altijd vereist?
Nee, niet altijd. In de volgende gevallen is een akte van verdeling sowieso vereist:
als u de woning samen heeft aangekocht;
als u in gemeenschap van goederen bent getrouwd;
als de woning volgens de huwelijkse voorwaarden gemeenschappelijk bezit is.

Heeft u andere vragen of wilt u meer weten? Neem contact met Stevens Idema Notariaat op over een scheiding in Groningen en we vertellen u graag meer.

Stel een vraag