Samenwonen in Groningen: kies voor samenlevingsovereenkomst

Wilt u samenwonen in Groningen, maar bent u niet getrouwd en heeft u geen geregistreerd partnerschap? Dan heeft de wet vrijwel niets voor u geregeld. Daarom adviseren wij u om een samenlevingsovereenkomst te laten opstellen door een notaris. In zo’n overeenkomst kunt u allerlei zaken laten opnemen die u belangrijk vindt.

Samenwonen in Groningen: wat wilt u in uw samenlevingsovereenkomst?

Als u gaat samen in Groningen of al samenwoont, kunt u een samenlevingsovereenkomst laten opstellen. Wat er in zo’n overeenkomst komt te staan, kunt u zelf bepalen. Hieronder geven we u een aantal onderwerpen waarover vaak afspraken worden gemaakt in een samenlevingsovereenkomst:

  • kosten van de huishouding
  • inboedel
  • gezamenlijk bewoonde (huur)woning
  • verdeling van spullen bij beëindiging relatie
  • partnerpensioen

Heeft u specifieke wensen die u graag in de samenlevingsovereenkomst wilt vermelden? Bespreek ze met ons en wij laten u weten wat mogelijk is.

Samenwonen met uw kinderen in Groningen

Een samenlevingsovereenkomst is sterk aan te bevelen als u gaat samenwonen in Groningen en kinderen heeft, maar niet getrouwd bent en ook niet met uw partner geregistreerd staat (geregistreerd partnerschap). Komt een van u te overlijden, dan is er namelijk bij wet niets geregeld voor de langstlevende partner.

Stevens Idema Notariaat is gespecialiseerd in onder andere het familie- en erfrecht en kan u als deskundige prima advies geven over het opstellen van een samenlevingsovereenkomst. Wilt u een overeenkomst laten opstellen door een notaris of bent u er gewoon nieuwsgierig naar? Neem vrijblijvend contact op als u dat bent en in Groningen gaat samenwonen/samenwoont en we vertellen u graag meer.

Stel een vraag