Vraag een verklaring van erfrecht aan in Groningen

Wilt u een verklaring van erfrecht aanvragen in Groningen? Die kunt u bij ons aanvragen. Een verklaring van erfrecht is een officiële verklaring van een notaris en bevat informatie over de overledene, de nalatenschap en erfgenamen.

Een verklaring van erfrecht is in sommige gevallen nodig om de bankrekening van een overledene te deblokkeren of om partnerpensioen te krijgen. Daarnaast kan een van de erfgenamen de volmacht krijgen om voor alle erfgenamen beslissingsbevoegdheid te hebben.

Verklaring van erfrecht Groningen schept duidelijkheid  

Een verklaring van erfrecht kunt u bij ons in Groningen aanvragen, maar is in principe niet verplicht. Het schept wel direct duidelijkheid bij een overlijden. Waarop geeft een verklaring van erfrecht precies antwoord?

  • Is er een testament en wat is de inhoud daarvan?
  • Wie zijn de erfgenamen?
  • Was de overledene gehuwd? Zo ja, in gemeenschap van goederen of onder huwelijkse voorwaarden?
  • Wie beheert de nalatenschap en is verantwoordelijk voor de afwikkeling?

Wilt u een verklaring van erfrecht aanvragen? Of wilt u er meer over weten? Neem dan contact met ons op.

Erfrecht: betaal erfbelasting over erfenis uit Groningen

Volgens het erfrecht moet je erfbelasting betalen over een erfenis die je ontvangt uit Groningen, of waar dan ook. De hoogte van de erfbelasting is afhankelijk van 2 factoren:

  1. de hoogte van de verkregen erfenis;
  2. de mate van verwantschap tussen de erflater en de begunstigde.

Wij kunnen u adviseren over hoe u ervoor zorgt dat u zo weinig mogelijk erfbelasting betaalt. Wilt u daar meer over weten? Neem contact met ons als notaris in Groningen op en we vertellen u graag meer over het erfrecht en erfbelasting.

Stel een vraag