Besloten vennootschap Groningen

Als u een eigen bedrijf wilt gaan beginnen dan denkt u als eerste na over de bedrijfsvorm. Als u met een compagnon gaat samenwerken dan is een besloten vennootschap Groningen een goede optie. U moet hiervoor van alles regelen en uiteindelijk moet de BV worden ingeschreven in het Handelsregister. De notaris regelt dit soort zaken. Hij stelt de akte op waarin de statuten van de besloten vennootschap zijn opgenomen en zorgt na tekening door de vennoten dat de BV wordt ingeschreven. Als u een Besloten Vennootschap wilt oprichten moet u vermogen in de onderneming storten. Dit klinkt erger dan het is, want formeel gezien kan het volstaan met 1 eurocent.

Richt een besloten vennootschap Groningen op

Een BV oprichten heeft als voordeel dat u niet persoonlijk aansprakelijk bent als het bedrijf in de financiële problemen komt. Tot het moment dat het bedrijf is ingeschreven in het Handelsregister bent u wel persoonlijk aansprakelijk, dus het is zaak om geen grote investeringen te doen totdat alles goed is geregeld. Want anders zult u zelf voor de financiële schade moeten opdraaien als er wat misgaat en het zal niet voor het eerst zijn dat iemand in een dergelijke situatie zijn huis moest verkopen.

Wilt u meer informatie dan kunt u contact opnemen

Wilt u meer weten over het oprichten van een BV of een andere bedrijfsvorm dan kunt u contact met ons hierin gespecialiseerd kantoor opnemen. Wij kunnen u hierover alle informatie verstrekken. De gang van zaken voor het oprichten van een bedrijf kan erg complex zijn en daarom is het verstandig u hierover goed te laten adviseren.
 

Stel een vraag