Wat is adoptie? Notaris uit Groningen legt uit

Overweegt u adoptie en komt u uit Groningen? Laat u dan adviseren en bijstaan door Stevens Idema Notariaat. Bij een adoptie neemt u een kind wettelijk aan. Daardoor worden de oorspronkelijke familiebanden van het kind stopgezet en wordt er een nieuwe familieband met u gemaakt. Tevens wordt u bij een adoptie ouder van het kind en krijgt daardoor allerlei rechten en plichten.

Verschil adoptie Nederlands kind en buitenlands kind

Of u in aanmerking komt voor de adoptie van een Nederlands kind, kunnen wij u als notaris uit Groningen uitleggen. Er is een verschil tussen het adopteren van Nederlandse en buitenlandse kinderen.

In Nederland zijn er jaarlijks maar weinig kinderen die geadopteerd kunnen worden. Daarom is er in Nederland vaker sprake van stiefouderadoptie. Voordat een Nederlands kind geadopteerd kan worden, moet de rechter eerst beoordelen of het kind niets meer kan verwachten van zijn oorspronkelijke ouders. En zo zijn er nog meer voorwaarden. Als adoptieouder moet u bijvoorbeeld voldoen aan leeftijdsregels.

Notaris uit Groningen biedt hulp bij adoptie

Bent u wel of niet geschikt voor de adoptie van een buitenlands kind; als notaris uit Groningen kunnen wij het u uitleggen. In de eerste plaats bent u een beginseltoestemming nodig, wat aangeeft dat u geschikt bent om een kind te adopteren. Daarnaast zijn er andere voorwaarden, zoals uw leeftijd en kan het land waaruit u een kind wilt adopteren ook nog voorwaarden opleggen, zoals uw gezondheid of inkomen. Zoals u leest en misschien al wist, komt er heel wat kijken bij een adoptie. Wilt u weten hoe wij u kunnen helpen bij uw adoptie, neem dan contact op met ons als notaris uit Groningen.

Stel een vraag